Jelenlegi hely

Hány méter a szeretet?

A Magyar Hospice Alapítvány 4 éve tartó Méltóság Mezeje programjának 2010/2011-es záró rendezvénye 2011. június 9-én délután volt a Gönczy Pál Általános Iskola Rózsavölgy utcai Regionális Ökológiai Oktatóközpontjában 150 gyermek részvételével.

Porkoláb Gyöngyi, a debreceni program vezetője bejelentette, hogy a jelenlegi 10 oktatási intézmény mellé a jövő tanévtől 2 további általános iskola is csatlakozik majd és középiskolások számára is elindul a program, amelynek jövő évi mottója „Hány méter a szeretet?” lesz.
Kiemelte, hogy az egyik legnagyobb eredménynek azt tartja, hogy a legutóbbi, 300 általános iskolás körében végzett felmérésük szerint a megkérdezett gyerekek 90%-a mondja azt, hogy nem gond számára őszintén beszélni a program témáiról, a család, a barátok, az egészség, a segítségnyújtás, gondoskodás, testi és lelki egészség, az emberi értékek fontosságáról.
Kb. 60% a megkérdezett gyerekeknek otthon, családi körben is beszélget az iskolában elhangzott témákról. „Ezek olyan témák, amelyeket jó megosztani a családtagjaimmal”.
A gyerekek ma már nem passzív résztvevői, hanem aktív formálói, gondolatközvetítői a MM programnak.

A rendezvény kezdetén elhangzott a Debrecen- és a Hány méter a szeretet? című dal a zeneszerző, Jantyik Zsolt és Dánielffy Gergő és a jelen lévő mintegy 150 gyermek közreműködésével. Ezt követően főzőverseny vette kezdetét.
A résztvevő kilenc iskola diákjai bográcsban főztek paprikás csirkét tésztával, az óvodás csoport mézes süteményt készített desszertként a résztvevőknek.
Az elkészült remekeket a jelen lévő vendégekből álló neves zsűri értékelte az alábbi eredménnyel:

  1. helyezett:            Gönczy Pál Általános Iskola
  2. helyezett:            Vénkerti Általános Iskola Óvoda és AMI
  3. helyezett:            Szoboszlói Úti Általános Iskola

A főzőverseny mellett huszonhárom féle játék szórakoztatta az önfeledt gyermeksereget.  A Méltóság mezeje program ősszel, a tanév indításakor folytatódik.

A rendezvényen részt vett dr. Muszbek Katalin, a Magyar Hospice Alapítvány budapesti orvos-igazgatója és számos városi vezető is, Somogyi Béla, DMJV Önkormányzatának alpolgármestere, Balázs Ákos, DMJV Önkormányzatának képviselője, a Józsai Településrészi Önkormányzat elnöke, Dr. Bene Edit, a DMJV Önkormányzat Humán Főosztályának főosztályvezetője, Dr. Tóth Tibor, az Egészségügyi Holding Járóbeteg Központ ügyvezető igazgatója, Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező Kft. rendezvényigazgatója, Bánk Tibor, a Dienes László Gimnázium és Egészségügyi Szakképző Iskola igazgatója, Tógyer Nándor, a Sodexo Magyarország Kft regionális igazgatója, Dobrai Erzsébet, a Sodexo Magyarország Kft területi vezetője.

Agárdiné Burger Angéla,
Gönczy Pál Általános Iskola igazgató, a MM program koordinátora

Az oldalt a Gönczy Pál Általános Iskola tartja fenn.