Jelenlegi hely

„ Aki szeretettel közelít a világ dolgaihoz, mindig jól dönt.”

Az emberi méltóságért futottak a legkisebb gönczysek is!

A Méltóság mezeje program V. Debreceni Nárcisz Futófesztiválja zajlott 2013. május 10-én Debrecenben, a gyógyíthatatlan betegek iránti együttérzés kifejezéseként.


Idén ötödik alkalommal, a programban résztvevő intézmények szoros együttműködését és összefogását kifejezve rendhagyó futó programokon vettek részt.

2013. május 10-én reggel 8.00 órától 13.00 óráig váltófutáson vettek részt a debreceni Méltóság mezeje programban közreműködő 14 oktatási intézmény diákjai és pedagógusai.  A 21 perces időbeosztásban öt órán át futottak a résztvevők a program szimbólumának, a nárcisznak a színében. A váltófutást a gönczys diákok kezdték nyolc órakor.

Támogatásukat kifejezve minden intézményben együtt futottak a gyerekekkel ismert debreceni közéleti személyiségek, sportolók. Iskolánkban lelkesedést és példát mutatva a PRO URBE díjas Felföldi László plébános, püspöki helynök, esperes futott a legkisebbekkel, és tanáraikkal. A Debreceni Sportiskola hosszútáv futói egy Debrecen zászlót vittek minden intézménybe, ahol egy-egy sárga szalagra írt üzenetet tűztek fel rá támogatásukat kifejezve az elfogadás, emberi méltóság, a sport tisztelete iránt. A gönczys diákok az alábbi üzenetet küldték: „Aki szeretettel közelít a világ dolgaihoz, mindig jól dönt.” A zászló és az üzenetek a Gyulai István Atlétikai Stadionba kerültek a délutáni programra.

Az egész iskola diákjai is szívesen vállaltak volna 21 percnyi egészséges futást az együttérzés jegyében, de az osztályok többsége ezen a napon vett részt az egész évben nagyon várt országjáró osztálykiránduláson.

 

Az oldalt a Gönczy Pál Általános Iskola tartja fenn.